Sucralose skänker naturlig söthet utan kalorier
Sucralose är socker utan socker. Hur konstigt det än låter så är det exakt vad Sucralose är. Sucralose är ett sötningsmedel som är gjort på socker, men i slutprodukten finns inget socker kvar, bara sötma. Sucralose är därmed totalt fri från kalorier samt blodsockerstimulans.
Socker finner vi idag i nästan allt vi köper för att äta. Allting blir godare med lite socker tillsatt samt med avsikt på hur billigt samt lättillgängligt det är så är det besvärligt att undvika socker även om man skulle vilja.
Allt fler väljer att hålla sej borta från socker. Sockret påverkar blodsockret negativt och gör att man lätt lägger på sej extra vikt. Blodsockrets vajningar skänker också andra effekter, man blir pigg snabbt, , men sedan oxå väldigt trött fort. Vid större sockerintag, som t ex när man äter sötsaker, så är det lätt att en tag efter intag känna sej så less samt energifattig att man helst av allt blott vill kinesa. Den där sockerkicken man snackar om, som ger energi, verkar inte särskilt länge.
Socker är också vanebildande. När man antagligen har hamnat i sockerträsket, vilket är väldigt lätt hänt, så är det besvärligare än man antagligen tror att ta sig ur. Massor som har provat att både avbryta röka och sluta förtära socker vittnar om att det var många gånger tuffare att låta bli sockret.
Abstinensen efter socker visar sej som förargelse, rastlöshet, håglöshet, nedstämdhet, förtvivlan och trötthet. Vissa får oxå huvudvärk. De första dagarna är alltid värst och efter ca två veckor sägs det att ens sockersug har minskat.
Stora sockerfällor är godis som godis, choklad, bakelser o dyl. Även drycker har ofta stort sockerinnehåll, värst är läsk, saft och sedan juice. Socker finns emellertid i betydligt fler matvaror samt ej alltid är det uppenbart att en sak är fullmatad med socker, ketchup är ett sådant dåligt exempel.
Det är bra allmänt att minska ner på sockerkonsumtionen, särskilt om man är överviktig, diabetiker, barn eller gravid. När sötsuget slår till är det viktigt att man antingen har enorm självdisciplin alternativt ett val att äta. Med Sucralose i skafferiet har man alltid tillgång till något sött, som samtidigt inte skänker en de negativa effekter som socker gör.
Det finns en hel del sötningsmedel på marknaden, men de allra flesta är syntetiska samt vill man lägga om livsstil till en mer hälsosam dylik så är kemiskt framställda substanser antagligen ej det första man skall börja flirta med. Sucralose är helt naturligt, gjort modifierade sockermolekyler och har på grund av detta samma sötma som vanligt socker – fast multiplicerat 600 gånger. Sucralose har därför heller ingen obehaglig eftersmak.
Sucralose beter sej som socker och kan användas i allt från bakning till fika eller matlagning. När man använder Sucralose istället för socker i bakning så kan det vara en förslag att begagna varianten som är uppblandad med maltodextrin. Den Sucralosevarianten har lite kalorier men ännu väldigt lite i jämförelse med vanligt socker, samt ännu hyfsat lite att produkten rekommenderas av diabetikerförbund världen över. Man kan också begagna ren Sucralose, men då får man anpassa receptets övriga ingredienser så att degen blir så fixerad som man önskar.
Sucralose är godkänt samt rekommenderat i 40 länder, däribland Sverige, USA, Kanada, England samt Australien. I Sverige finns Sucralose att köpa på www.allt-fraktfritt.com.
Leave A Comment
You must be logged in to post a comment.