Stevia sötmedel ger alla möjlighet att njuta av godis
Jag startar med Stevia sötningsmedel för att så mycket människor har dålig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar illa eller smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.
Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har begränsad löslighet i vatten.
Endast ett fåtal växtvarianter smakar bra – och kostar då tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små bolag ej har råd. Bara ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och äger växtvarianter som ger en välsmakande sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa bolag är.
Resultatet utav det här är att 98Procent utav alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalite.
Den som vill smaka en premium kvalitet Stevia kan införskaffa Stevia sötningsmedel på denna länk.
Stevia sötmedel är toppen allmän målgrupper som vill avstyra kolhydrater/kolhydrater/blodsockerpåverkan eftersom det varken innehåller kolhydrater alternativt ett litet antal som helst kalorier.
Stevia sötmedel är ett bra val för den som inte vill kapitulera godis men gärna slipper samtliga de dåliga påföljderna som kolhydrater för med sig. Att vilja hålla sig ifrån strösocker är standard och är ur fler än en anledning.
Sockersjuka är en sjukdom som egentligen består av många olika varianter, men framförallt av ett par olika typer som lätt nog heter typ 1 samt art 2 sockersjuka. Det latinska namnet för sockersjuka är sockersjuka mellitus som betyder något i stil med «det som går igenom med smak av honung». Förr kallade man sockersjuka för sockersjuka, ett term som vissa ännu använder sig av även man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel beteckning.
Det som händer i kroppen när man har diabetes har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sej kraft med vettig fördelning samt lider man av art 1 sockersjuka så producerar kroppen inte egentligen med eget insulin. Man känner sig då less, törstig samt börjar lukta aceton. Man håller också snabbt dra ned i kilon. Typ 1 sockersjuka är ett dödlig läge om det inte behandlas. Det är också kroniskt så har man en gång blivit art 1 diabetiker så är man det för resten av livet och får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.
Art 2 sockersjuka är en mildare form samt drabbar mestadels äldre, överviktiga personer, och är man rökare föreligger en större chansning att drabbas. Då är det allmänt inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med hjälp av en kontrollerad diet, viktnedgång samt eventuellt botemedel.
Är man insulinkänslig så bör man vara aktsam med strösocker då en insulinkänslig kropp inte hanterar det som en vanlig kropp gör. Det innebär såklart inte att man vill sluta äta godis och idag finns det val för alla. Stevia sötmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötningsmedel som växer i Sydamerika samt i Japan utgör det 40 % av försäljningen av sötmedel. Stevia är mycket sött – ca 300 gånger sötare än socker, så bara väldigt en aning behövs.
Andra anledningar till att man vill dra ner på sockerintaget kan hava med hälsan att göra, man kanske vill gå dra ner i vikt, alternativt ta bättre hand som sina garnityr. Samtliga vet ju vilken bristfällig effekt kolhydrater har på våra tänder. För vår form gör socker heller inga direkta under och det blir allt vanligare att man utesluter inte bara strösocker ur sin diet, utan alla kolhydrater. Kroppen håller då in i ett tillstånd som heter ketos samt börjar alstra ketoner som tar över insulinets jobb. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så sätt enormt verkningsfull, men det gäller att man får i sej nog med fett och äggviteämne för att idas med en kolhydratfri föda.
—
LCHF sötmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till
LCHF sötningsmedel är sötmedel utan kolhydrater – eller med enormt en aning kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, eller kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en aktuell metod för att gå ned i vikt och har för många blivit en livsstilsdiet eftersom de anser att de positiva hälsoeffekterna är så många.
När man håller på en LCHF diet så ska man avstyra kolhydrater, helst totalt vilket är svårt, men man får bestämt maximum inta 40 gram kolhydrater per dag. Däremot får man i bestämmelse inta fritt av proteiner samt fett för att stilla aptit och mätta kroppens energibehov.
Kolhydrater finns i mycket, bröd, pasta, ris, frukt, många grönsaker och rotfrukter, sötsaker m. m. Allt som kan omvandlas till strösocker i kroppen är tabu. Det man får äta är rent fett som i smör, grädde och griskött, samt protein som man främst finner i kött samt ägg. Det kan kännas motsägelsefullt att äta bacon till morgonmål när man vill gå ned i vikt, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.